İngilizce Öğrenmenizi Kolaylaştıran En İyi Netflix Dizileri

12 Haz 2019

İngilizce öğrenirken özellikle İngilizce konuşma aşamasında kendinize bir türlü güvenemiyorsanız sizlere bu yazımızda önereceğimiz dizilere mutlaka göz atın deriz. İngilizcenin kullanım şekillerini incelerken boş zamanlarınızı eğlenceli ve öğretici bir şekilde değerlendirmek için izleyebileceğiniz en iyi Netflix dizileri bu yazımızda. O halde sizler için hazırladığımız eğlenceli içeriğimize birlikte göz atmaya başlayalım.

House of Cards

Amerika yapımı bir politik dram dizisi olan House of Cards, İngilizce öğrenme sürecinde hem İngilizce becerilerinizi geliştirecek hem Amerikan politikası hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak. Aynı zamanda sizi sandalyenize çivileyecek kadar sürükleyici bir dizi. Bu dizide hem günlük konuşma dili hem de politik jargon içeren bu dizi özellikle siyasetle ilgilenen kişiler için bir politik terminoloji hazinesi. Üstelik bölüm ardına bölüm izlemekten kendinizi alıkoyamacağınızın da garantisini veriyoruz.

Orange is the New Black

Orange is the New Black, üniversite yıllarında suç işleyerek hapse düşen Piper Chapman’ın beklenmedik hapis deneyimlerini gözler önüne seriyor. Bu dizi dilin günlük kullanımını birebir duymak isteyenler için en iyi Netflix dizileri arasında iyi bir seçenek. Amerikan İngilizcesin en iyi gözlemleyebileceğiniz dizilerden biri olan Orange is the New Black’i sadece İngilizce öğrenme pratiği için değil, eğlenceli zaman geçirmek için de tüm kalbimizle öneriyoruz.

Stranger Things

Başrollerinde Winona Ryder ve David Harbour gibi isimleri barındıran bu dizi 80’lerin korku filmi dünyasına giriş yapacağınız bir fantastik gerilim. Kaybolan bir çocuğun ve onu bulmaya çalışan annesinin hikayesini anlatan dizi bilim kurgu severlerin İngilizce öğrenme sürecine oldukça heyecan katacaktır. 80’ler Amerikasının günlük konuşma dilini merak ediyorsanız bu dizide mükemmel bir örneğini göreceksiniz.

13 Reasons Why

Netflix’te bu sıralar oldukça popüler olan bu dizinin konusu diğerlerine göre biraz daha ağır diyebiliriz. İntihar eden arkadaşının bıraktığı bir kutuda intiharı için suçladığı kişiler için kaydettiği kasetleri bulan Clay’in hikayesini anlatan bu dizide modern günlük konuşma ve özellikle gençler arasında kullanılan kelimeleri duyacaksınız.

The Crown

Biraz eskilere gidelim derseniz İngiltere kraliçesi II. Elizabeth’in saltanat dönemini anlatan bu tarihi diziyi şiddetle öneriyoruz.  Elizabeth’in henüz yeni evlenmiş olduğu gençlik yıllarını anlatan bu dizide İngiliz aksanının en iyi ve gösterişli örneklerini duymanız mümkün.

Mad Men

60’lı yıllarda geçen ve başrollerini John Hamm ve Elisabeth Moss’un paylaştığı bu dizide Amerika’da reklamcılık dünyasının rekabetli doğası ve hırslı karakterlerinin anlatılıyor. Dizide özellikle reklamcılık terminolojisinin oldukça sık kullanıldığını göreceksiniz. Ayrıca 60’lar günlük konuşma dili ve yapısını da gözler önüne seriyor olması sebebiyle Mad Men’i en iyi Netflix dizileri listemizde yerini alıyor.

Black Mirror

İnsanlığın en büyük icatları ve en karanlık içgüdülerinin birleştirildiği bir gelecek dünyasını anlatan Black Mirror bilim kurgu severlerin mutlaka izlemesi gereken İngilizce dizilerden. Günlük konuşma dilini olduğu kadar teknolojiye dair kelimeleri de sık sık duyabileceğiniz bu diziyi izlerken heyecandan yerinizde duramayacaksınız.

Bojack Horseman

Bojack Horseman yirmi dakikalık bölümleri ve alaycı komedisi ile sizi kısa bir sürede kendine bağlayacak olan bir çizgi dizi. Hızlı diyalogları ve kelime şakaları ile İngilizce öğrenirken kendini bir adım ileriye taşımak isteyenler için mutlaka öneririz. 90’larda ünlü bir televizyon dizisi yıldızı olan Bojack Horseman’ın günümüz dünyasının unutulmuş ünlülerinden biri olarak yaşadığı kendini bulma maceralarını anlatan bu dizi renkleri ve eğlenceli tiplemeleri ile sizi kendisine bağlayabilir.

Chef’s Table

Bir sonraki önerimiz mutfak sanatı ile ilgilenenlerin çok seveceği bir program olan Chef’s Table. Dünyanın en ünlü 6 şef aşçısının hayatlarına ve mutfaklarına kamera çeviren bu diziyi tokken izlemenizi tavsiye ediyoruz. Bu dizide özellikle mutfak sanatı ve aşçılık terminolojisine dair pek çok kelime öğrenebilirsiniz.

Ozark

Netflix’in popüler yapımlarından biri olan Ozark yakasını bir uyuşturucu baronuna kaptıran bir finans danışmanının gerilim dolu hikayesini anlatıyor. Kolay anlaşılabilir ve açık İngilizcesi ile İngilizce öğrenme sürecinizi heyecanlı hale getirecek önerilerimizden biri olan Ozark’ın başrollerinde Jason Bateman ve Julia Garner’ın yer aldığının da altını çizelim.

Boş vakitlerinizde hem eğlenip hem de İngilizce öğrenme sürecinizi hızlandırmak istiyorsanız İngilizce Öğrenme Sürecini Hızlandıran En İyi Netflix Filmleri yazımıza da göz atmanızı öneririz.