İngilizce Öğrenme Sürecini Hızlandıran En İyi Netflix Filmleri

09 May 2019

İnsanın ufkunu geliştiren, hayal gücünü ve hayata bakış açısını genişleten İngilizce, günümüzde temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiştir. Dünya genelinde yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan ve yabancı dil olarak ilk sırada yer alan İngilizce; her yaştan bireyin öğrenmesi gereken ve öğrenmek isteyenlerin de küçük bir çabayla epey yol alabileceği bir dildir. Yabancı dil öğrenmenin en iyi yolu ise o dili hayatın tüm alanına dahil edebilmekten geçer. Özellikle İngilizce öğrenmek isteyenler dizi ya da film izleyerek gün boyu İngilizce ile haşır neşir olabilmektedir. Netflix, geniş dizi ve film kapasitesi ile bu konuda oldukça yardımcı olur. İngilizce öğrenmenizi kolaylaştıracak en iyi Netflix filmleri sizler için derledik. O halde birlikte İngilizce öğrenme sürecini hızlandıran ve daha eğlenceli hale getiren, en iyi Netflix filmlerini incelemeye başlayalım.

Irreplaceable You

İngilizce diline yönelik giriş seviyesinde bilgisi olanlar için tavsiye edilebilecek ilk Netflix filmi, 2018 yapımı Irreplaceable You olarak öne çıkıyor. Filmin merkezinde kanser teşhisi konulan genç bir kız yer alır. Abbie, kendisi öldükten sonra sevgilisinin hayatına girmesini istediği bir kız bulmaya çalışır. Çoğunlukla dram, zaman zaman da komedi sunan filmde İngilizce oldukça basit ve gündelik bir şekilde kullanılmaktadır. Oyuncular yavaş yavaş ve tane tane bir şekilde konuşur. Bu durum ise cümleleri daha net bir şekilde anlamanıza ve İngilizce öğrenme sürecinizi hızlandırmanıza yardımcı olur.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

2018 yapımı Netflix filmleri arasında yer alan The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society; II. Dünya Savaşı dönemini anlatan ve edebi, tarih yüklü bir filmdir. Bu film ile farklı İngilizce aksanlarına aşina olmak mümkündür. Çoğunlukla ileri seviye İngilizce geliştirmek isteyenlere önerilen Netflix yapımı film; kişilerin İngilizce dinleme ve konuşma yetisini de arttırmayı hedefler.

Candy Jar

İngilizce öğrenme için tavsiye edilen Netflix yapımlarından bir diğeri olan Candy Jar, birbirine rakip iki liseli gencin hayatını anlatan bir filmdir. Filmde kullanılan dil ağdasız, gündelik konuşma dilidir. Oldukça basit bir kelime haznesi kullanılan Candy Jar ile İngilizce diline ait şaka ve espriler de rahatlıkla öğrenilebilir.

#realityhigh

İnternet üzerinden kullanılan çevrimiçi İngilizce dilinin en güzel örneklerini sunan #realityhigh filmi ile akıcı, rahat bir dile tanıklık edebilirsiniz. İnternet aleminin popüler mizah unsurlarını da kullanan film sizin için oldukça eğlenceli olacaktır.

Mercury 13

Tarih, uzay ve teknoloji ile ilgili spesifik konularda kelimeleri öğrenmek isteyenler için tavsiye edilebilecek Mercury 13 filmi; 1961 yılında uzay seyahatine gitmeleri engellenen bir grup kadını anlatır. Filmde kullanılan akademik dil, özellikle tarih ve uzay meraklılarının epey ilgisini çeker.

Annihilation

Bilimkurgu türündeki bir başka Netflix filmi olan Annihilation, karantinaya alınan bir bölgeyi konu edinir. Film, ortalama seviyede İngilizce bilgisi olanlar için anlaşılabilir bir düzeydedir. Bilimkurgu film türünden hoşlanıyorsanız Annihilation en iyi Netflix filmleri içinde size en uygun olanı olabilir.

Bright

Will Smith’in başrolü üstlendiği Bright; Orklar ile birlikte yaşayan insanların, hareketli ve eğlenceli yaşamını anlatan bir filmdir. Aksiyon ağırlıklı ilerleyen Bright filminde kullanılan İngilizce ise basit ve yavaştır. Gündelik konuşmaya yakın olan dil, İngilizce öğrenmenizi kolaylaştırır.

To All the Boys I’ve Loved Before

Sıradan bir kız ve bu kızın aşık olduğu erkeklere yazdığı mektupları anlatan romantik komedi türündeki Netflix filmi, özellikle kullanılan mektuplar sayesinde dil gelişiminize katkıda bulunabilir. Gündelik ve samimi bir İngilizce kullanılır ve bu durum İngilizce gelişme sürecinde sizlere yarar sağlayacaktır.

Ibiza: Love Drunk

Bir kadının DJ’e aşık olması ve onun peşinden gidip seyahat etmesini konu edinen Netflix yapımı Ibiza, eğlenceli bir romantik komedi filmidir. Film, gündelik yaşamda kolayca kullanılabilecek basit bir kelime haznesine sahiptir. Başlangıç ve orta düzeylerde İngilizce bilgisine sahip olanlar için faydalı olabilir. Ibiza filmi, en basit İngilizceye sahip Netflix filmleri arasında yer alır.

Outlaw King

Outlaw King, 14. yüzyılda geçen bir savaş filmidir. İskoçya ve İngiltere arasındaki savaşı konu edinen film; hem bulunduğu coğrafya hem de yansıttığı yıl dolayısıyla ağır, eski ve zor bir İngilizce kullanır. Özellikle İngilizce seviyesi yüksek olan kişilere önerilen film; daha akademik ve aksanlı bir İngilizce ile tanışmanıza yarar sağlar.