İngilizce Öğrenmek Konusunda En İyi 10 İpucu

20 Kas 2019

Yapamadığınızda Kendinizi Suçlamayın

Unutmayın, öğreniyorsunuz. İngilizce öğrenmek bir süreçtir ve siz bu sürecin içerisindesiniz. Öğrenmek zaman alır ve herkes hata yapar. Bu, sürecin önemli bir parçasıdır, yalnızca mümkün olduğunca pratik yapın!

Pratik, Pratik, Pratik

İngilizce pratik yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Yapabildiğiniz kadar İngilizce okuyun, izleyin ve konuşun! En sevdiğiniz kitabı, filmi, diziyi bulun ve İngilizce dilinde izleyin. Dilde uzmanlaşmanın tek yolu pratik yapmak ve mümkün olduğunca fazla kullanmaktır!

Hatalarınızdan Ders Alın

Hata yapıyorsanız bundan dolayı endişelenmeyin. Hatalar, İngilizce öğrenme sürecin önemli bir parçasıdır. Hatalarınız size geri bildirim sağlar ve İngilizce kurallarını ve kullanımını hatırlamanıza yardımcı olur.

Meraklı Olun

Sürekli soru sorun ve nerede olursanız olun yeni öğrendiğiniz kelimeleri not edin. Eğer İngilizce öğrenme sürecinde olursanız, her yerden yeni kelimeler ve ifadeler öğrenirsiniz. Böylelikle kısa sürede kelime dağarcığınız çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir.

Her Fırsatta İngilizce Kullanın

Her zaman İngilizce konuşmaya çalışın. Bir şeyi nasıl söyleyeceğinizi bilmeseniz bile anlatmak istediğiniz şeyi anlatmak için her zaman başka bir yol bulabilirsiniz. İletişim kurmak için basit yöntemler bulmaya çalışın ve zorlukların üstesinden gelmek için hayal gücünüzü kullanın.

Her Şey Bir Anda Öğrenmeye Çalışmayın

İngilizce’de ihtiyaç duyduğunuz konulara odaklanın. Tatile mi gideceksiniz? Seyahat ve turizm ile ilgili basit ifadelere odaklanın. Yurt dışında mı okuyacaksınız? Eğitiminiz ile ilgili kelime bilgisi üzerine yoğunlaşın. İş için yurt dışına mı gideceksiniz? Yeni tanışacağınız meslektaşlarınıza kullanabileceğiniz sohbet başlatıcı ifadeler ve iş terimlerine odaklanın. Bu, hedefinizin ne olduğunu hatırlamanıza ve buna daha çabuk ulaşmanıza yardımcı olur.

Okuyun!

Bulabildiğiniz her şeyi; kitapları, gazeteleri, sosyal medyayı, haber akışlarını, tweet’leri, e-postaları okuyun. Okuma mükemmel bir alıştırmadır, öğrendiğiniz kelimeleri pekiştirmenize, hafızanızı tazelemenize ve farklı kavramlarda birçok yeni kelime ve cümle tanımanıza yardımcı olacaktır. Farkında bile olmadan kelime ve yapıları öğrenmeye başlayacaksınız!

Sabırlı, Düzenli ve İstikrarlı Olun

İngilizce öğrenmek zaman alır, bu nedenle kendinize karşı sabırlı olmanız gerekir. Bazen hızlı gider, bazen geride kalırsınız ama düzenli olarak pratik yapıyor ve istikrarlı şekilde ders çalışıyorsanız başarılı olursunuz!

Her Şeyi Tercüme Etmeye Çalışmayın

Kendi dilinde kullandığınız yapıları kullanmaya çalışmayın. Bazen kısa ve basit cümleler daha rahat hissetmenizi sağlar ve düşüncelerinizi kelimelere dökmenize yardımcı olur.

Kuralları Boşverin!

Her şey iletişim kurabilmektir! Kurallar, belirli bir sorunuz olduğunda yardımcı olabilir, ancak iletişim kurmaya odaklanmıyorsanız dili öğrenmenize yardımcı olmazlar. Teori ile öğrenemezsiniz, pratik yapmalısınız! Bu, konuşmaya ve iletişim kurmaya başlamanız gerektiği anlamına gelir.