Karşınızdakine Kendini İyi Hissettirecek 20 İngilizce Cümle

04 May 2018

Yapıcı ve olumlu ilişkiler kurmak İngilizce eğitim sürecinde fazlasıyla önem verilmesi gereken bir konudur. Özellikle yakın arkadaşlıklar kurarken karşınızdaki kişiyi özel ve önemli hissettirmeye çalışmanız; samimiyetinizi daha da ön plana çıkaracaktır. Bunların yanı sıra sadece İngilizce öğrenirken değil; ileri zamanlarda da çevrenize karşı pozitif yönünüzü yansıtabilmeniz için 20 İngilizce cümleyi sizler için özenle derledik. Belirli kalıpları olan bu cümleleri, siz de kendi isteğinize göre şekillendirebilir; karşınızdaki kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. O halde sizler için hazırladığımız bu 20 İngilizce cümleye hep birlikte göz atalım.

İltifat Edin

Karşınızdaki kişiyi iyi hissettirmenin en kolay yollarından biri de ona iltifatta bulunmaktır. Bunun yanı sıra giyimini, gülümsemesini ya da yaptığı işi taktir ettiğinizde o kişiyle daha yakın bir ilişki içine girmeniz muhtemeldir.

  • Your shirt is so cute

Karşınızdaki kişinin kıyafeti hoşunuza gittiğinde bunu ona söyleyin. Bunlar şapkasından ayakkabılarına, ceketinden küpelerine kadar her şey olabilir.

Bu kalıpta "pretty, chic, lovely, beautiful" gibi sıfatları da kullanabileceğinizi unutmayın.

  • You look amazing today

Bilindiği gibi çoğu kişi o gün çok iyi göründüğünü başkalarından duyduğunda kendine olan özgüveni artıyor. Bu nedenle sevdiğiniz insanlara bu kalıbı sık sık kullanabilir ve onların kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Bu kalıpta amazing yerine "great, good, beautiful, cute ya da handsome" gibi sıfatları da kullanabilirisniz.

  • You are a talented musician

Elbette iltifat etmek istediğiniz her kişi çok yetenekli bir müzisyen olmayacaktır. Ancak bu kalıbı karşınızdaki kişiye göre kolaylıkla şekillendirebilirsiniz.

You’re a(n) + adjective + type of person

Bu kalıpta type of person kısmında musician yerine; friend, listener, painter, writer, teacher gibi isimler kullanabilirsiniz. Adjective kısmında ise talented yerine; fantastic, excellent, superb gibi sıfatları kullanabileceğinizi unutmayın.

  • I like your new haircut

Bilindiği gibi kendimizde uyguladığımız değişimlere karşı çevremizden olumlu yorumlar aldığımızda seçimimizin doğru olduğunu hissederiz. Bu nedenle sevdiğiniz kişilerde gördüğünüz farklılıkları övmeniz karşınızdaki kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Bu iltifatlarınızı sadece görünüşü ile ilgili de sınırlı tutmak zorunda değilsiniz. Yeni aldığı arabasını, ayakkabısını ya da cep telefonunu da övebilirsiniz.

  •  You have the best smile

Görünüş hakkında en güzel iltifatlardan biri daha! Bu kalıbı sadece görünüşü için değil; "ideas, style, voice gibi farklı isimlerle de kullanabilirsiniz. Sıfat kısmında ise cümlenize uygun olarak the prettiest, the brightest, the most creative gibi örneklerde kullanabileceğinizi unutmayın.

 

Cesaretlendirin

Bazen karşınızdaki kişi onu cesaretlendirecek pozitif cümlelere ihtiyaç duyabilir. Bu gibi durumlarda sevdiklerinize kendisini daha iyi hissedeceği İngilizce cümle kalıplarını sizler için derledik.

  • You can do it!

"Yapabilirsin" kalıbı karşınızdaki kişiye cesaret ve güven aşılamanıza yardımcı olacaktır. Bu kalıbı "we can do it" gibi farklı öznelerle de kullanabileceğinizi unutmayın.

  • Don’t give up!

Çoğu zaman birine bir şeyi yapmasını söylemektense yapmaması gerekenleri söylemek daha motive edici olabiliyor. Bu nedenle karşınızdaki kişiyi bir konuda cesaretlendirmek istiyorsanız ‘’Don’t stop ya da Don’t stop believing’’ gibi deyimler kullanabilirisiniz.

  • You are almost there!

Bu kalıp, birinin hedefini tamamlamasına yardımcı olmak için kullanabileceğiniz harika bir motive edici cümledir.

  • You have made it this far.

Bu cümle birinin hedefinde ilerleme kat ettiğini belirten ve hedefine ulaşabileceğini vurgulayan bir motivasyon kalıbıdır.

  • Keep it out!

Hem taktir hem de motive etmeyi amaçlayan bu kalıp, yaptığı işte iyi olan birinin bu şekilde devam etmesini vurgulamak adına kullanılır.

 

Teşekkür Edin

Birine minnettar olduğunuzu belirtmek için kullanabileceğiniz tüm teşekkür cümle kalıplarını sizler için derledik.

  • Thanks for your help.

Yardımların için teşekkürler anlamına gelen bu cümleyi farklı amaçlar içinde kullanmanız mümkündür.

Thanks (so much) for + [a thing]

Thanks (so much) for + [-ing verb]

"Thanks for coming ya da Thanks for the lovely birthday card" cümlelerini örnek gösterebiliriz.

  • What would I do without you?

"I couldn’t have done it without you" olarak da kullanabilen bu cümle; sen olmasaydın bu işi yapamazdım anlamına gelerek karşıdaki kişiye hem motivasyon hem de övgü vermeyi amaçlar.

  • I’m so proud of you.

Karşınızdaki kişinin başardıklarını gerçekten önemsediğinizi göstermek için kullanabilen ve seninle gurur duyuyorum anlamına gelen bir cümledir.

  • I appreciate your support

Size minnettarım anlamına gelen bu cümle sadece destek için değil; help, time ya da effort gibi kelimelerle de kullanılabilir.

  • You’re so awesome.

Oldukça basit olan bu cümle karşınızdaki kişiye karşı fazlasıyla etkili olacaktır. Bu kalıpta adjective kısmında incredible, genius, helpful ya da sweet gibi sıfatları da kullanabileceğinizi unutmayın.

 

Tebrik Edin

Arkadaşınız terfi ettiğinde, patronunuz yeni bir ev satın aldığında ya da bir akrabanız evlenmeye karar verdiğinde kullanabileceğiniz tebrik cümlelerini sizler için derledik.

  • Happy anniversary!

Bir arkadaşınızın evlilik yıl dönümünü kutlarken kullanabileceğiniz bir kalıptır. Ancak bu kalıbı başka tatil ve gün vesilesiyle de kullanabilirsiniz. Örneğin; "happy retirement, happy new year ya da happy birthday" gibi.

  • Congratulations on the new job!

Yeni iş için tebrik ederim anlamına gelen bu ifadeyi yakın bir arkadaşınızın aldığı araba ya da ev için de kullanabilirsiniz.

  • I’m so happy for you!

Bu ifadeyi genellikle sizinle mutlu bir haber paylaşan yakınlarınıza karşı kullanabilirsiniz.

  • Good job!

Bu deyimi beğendiğiniz her şey için kullanabilirsiniz. Örneğin arkadaşınızın yaptığı pastaya ya da komşunuzun evindeki yeni dekorasyonuna karşı rahatlıkla söyleyebilirsiniz.

  • Good luck with your new job!

Karşınızdaki kişi yeni bir başlangıç yaptığında ona şans dilemek için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir motivasyon kalıbıdır. Bu kalıbı sadece iş için değil; sınav, mülakat ya da önemli bir sunum öncesinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.