Kişisel Gelişimde İngilizce Öğrenmenin Faydaları

04 Mar 2019

Neredeyse tüm dünyada konuşulan bir dil haline gelen İngilizce öğrenmek günümüzde hobiden ziyade bir ihtiyaç ve zorunluluk haline gelmiştir. İş başvurularında, yurt dışı seyahatlerinde mutlaka ihtiyacınız olacak olan İngilizce, özellikle ikinci dil olarak tüm kişilerde aranan niteliklerden biridir.

Peki ya tüm bu gereksinimler dışında İngilizce öğrenmenin neden bu derece önemli olduğu hakkında bir fikriniz var mı? Elbette günlük hayatınızda bile sayısız avantajlar sağlayan İngilizce dili, eğlence sektöründe de kendinize yenilikler katmanıza fayda sağlayan bir avantaj haline dönüşmüştür. Özellikle yabancı dizi ve filmlerin ülkemizde oldukça popüler olduğu bu günlerde İngilizcenin sadece iş ya da okul hayatınıza değil kişisel gelişiminize de çok büyük katkılar sağladığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. O halde İngilizce bilmenin kişisel gelişiminize ne gibi katkılar sağladığına hep birlikte göz atmaya başlayalım."

İngilizce Öğrenmek Özgüveninize Katkı Sağlayacak

En basitinden günümüzde oldukça popüler olan İngilizce dizi ve filmler sizin de İngilizce ile yakından tanışmanıza olanak tanıyor. Haliyle yabancı kaynakları takip ederek iş ya da okul hayatında bir adım önde olmanız ya da yabancı dizi ya da filmlere kolaylıkla adapte olmanız özgüveninizi çevrenize kıyasla oldukça arttırdığı kanıtlanmıştır. İngilizce bilerek zorluk yaşamadan kolay bir şekilde yabancı kaynaklardan yeni bir şeyler öğrenme imkanınız ise hem kişisel hem de mesleki yeteneklerinizin artmasına destek oluyor. Daha iyi iş fırsatları, mesleki olarak kendini geliştirme gibi bir çok imkan ve olanakları size kazandırmayı amaçlayan İngilizce ise bu sayede çevrenize kıyasla özgüveninizin daha hızlı artmasına olanak tanıyacak.

İngilizce Öğrenmek Çevrenizde Saygınlık Kazanmanıza Destek Olacak

Her ne kadar günümüzde İngilizce bilenlerin sayısı bir hayli fazla olsa da; İngilizce bilmeyenler de maalesef azımsanmayacak kadar büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Genel kültürünüzü ve mesleki yeteneklerinizi daha hızlı geliştirmenize destek olan İngilizce dili zaman içinde çevrenizde saygınlık kazanmanıza destek olacak. Yeni çalışmalardan ya da dünyada olup bitenlerden daha hızlı haberdar olmanızı sağlayan İngilizce sayesinde çevrenizdeki insanlarda zaman içinde kendini geliştirme ihtiyacı hissedecek.

İngilizce Öğrenmek Özellikle Kendinizi Daha İyi Hissetmenize Yardımcı Olacak

Özellikle  İngilizce öğrenme sürecinde olanlar için geçerli olan bu madde; yeni bir şeyler öğrendikçe kendinizi daha iyi hissetmenize destek olacak. Bir hobi olarak değerlendirilebilen İngilizce öğrenme süreci, günlük hayattan bir parça da olsa uzaklaşmanıza ve kendinize zaman ayırmanıza destek olacak. Hem eğlenebileceğiniz hem de öğrenebileceğiniz bir aktivite olan İngilizce öğrenmek ufkunuzu genişletirken keyifli zamanlar geçireceksiniz.

İngilizce Öğrenmek Ufkunuzu Geliştirir

Dünya genelinde yaklaşık 400 milyon insan tarafından konuşulan bir dil olan İngilizce, 53 ülkenin ise resmi dili olarak en çok konuşulan dillerden biridir. Haliyle bir çok yabancı kaynak İngilizce olarak oluşturulur. Bu nedenle İngilizce bilmek bu kaynaklara erişmenizi kolaylaştırarak ufkunuzu geliştirecek ve hem iş hem de kişisel gelişiminizde size büyük destek sunacaktır.

İngilizce Öğrenmek Hayatınızdan Daha Çok Keyif Almanıza Destek Olur

İngilizce bilmek sadece akademik anlamda değil; kişisel gelişim anlamında da sizi geliştiren özelliklerden biridir. Yeni bir şeyler öğrenmenin verdiği tatmin olma duygusu ve İngilizce gelişme kapasitesinin düzenli olarak artış göstermesi; kişisel gelişiminizi size daha yakından hissettirerek hayattan daha çok keyif almanıza destek olacak. Özellikle İngilizce öğrenme sürecinde harcadığınız her saatin sizi mükemmele yakınlaştırdığını hatırlarsanız, İngilizce öğrenmek sizin için zorunluluktan ziyade keyif aracına dönüşeceğini unutmayın.

Farklı Kültürlerden İnsanlarla Tanışmanızı Sağlayarak Çevrenizi Geliştireceksiniz

İngilizce öğrenmenin en keyifli noktalarından biri olan yeni insanlarla tanışmak; İngilizce kültür seviyenizi arttırırken; İngilizcenizi geliştirmenize de destek olacak. Yabancı insanların alışkanlıkları, yaşam tarzı ya da bakış açısını daha yakından tanıma fırsatı sunan İngilizce ile bir yandan özgüveninizi arttırken diğer yandan ufkunuzu genişleteceğinize emin olabilirsiniz.