Online İngilizce Öğrenmenin En İyi Yolu: Blended (Harmanlanmış ) Metot

20 Nis 2020

İngilizce öğrenirken kendiniz için doğru yolu seçmek bir hayli zordur. Bazıları gelenekselleşmiş yollarla haftada bir gün sınıf dersleri yaparken bazıları öğretmenlerle canlı etkileşim bulundurmayan online alıştırmalardan oluşur. Peki Blended (Harmanlanmış) Metot bunun tam olarak neresinde? Blended (Harmanlanmış) Metot nedir ve neden İngilizce öğrenmenin en iyi yoludur?

 

Blended (Harmanlanmış) Metodu Anlama

Blended (Harmanlanmış) Metot, bireysel çalışma ve öğretmen eşliğinde işlenen derslerin bir birleşimidir.

Wall Street English’te bireysel çalışma aktiviteleri;

•Hikaye anlatımlı video izleme
•Yeni sözcük telaffuzlarını öğrenme
•Eğlenceli interaktif alıştırmalar yapma
•Dijital çalışma kitabındaki kelimeleri ve dilbilgisini gözden geçirme
Dilediğiniz yerde, dilediğiniz zaman yapabileceğiniz çalışmalardır. 
Öğretmenlerle olan dersler neredeyse tamamen konuşma aktiviteleri üzerine kurulmuştur ve size öğrendiğinizi doğrulama, üretme ve uygulama fırsatı verir.
Bu derslerimizde sınıflar sizin gün ve saat seçiminize göre oluşturulan en fazla 4 öğrenciden oluşan küçük sınıflardır.
Sınıflarımız bütün Wall Street English şubelerinde mevcuttur ve ayrıca bu sınıflar bize özel Dijital Sınıf teknolojimizle artık tamamen online olarak da ulaşılabilir.

Blended (Harmanlanmış) Metot Neden İşe Yarar?

Blended (Harmanlanmış) Metot size nerede ve ne zaman isterseniz çalışma esnekliği ve uzman öğretmenlerin desteği ve rehberliğini bir arada sunar.
Geleneksel kurslar öğretmenin baş rolde olduğu ve yeni bir dil sunduğu klasik yöntemi kullanma eğilimindedir. Diğer bir yandan, bireysel çalışma yöntemini takip eden kurslar ise size bir dili çok sayıda egzersizle sunar ancak sonrasında hiçbir doğrulama veya öğretmen desteği yoktur.
Blended (Harmanlanmış) Metot ile baş rolde siz olursunuz çünkü yeni dili duyan ve kendi kendine üretmeyi öğrenen siz olursunuz ve sonrasında bunun doğrulamasını ve bildirimini öğretmeninizden alırsınız.

Bana bir şey anlatırsan unuturum,

Öğretirsen hatırlarım,

Ama beni dahil edersen öğrenirim.

Benjamin Franklin

Blended (Harmanlanmış) Metodu kullanmak için, bir kurs hem online hem sınıf içi materyalin içeriğini ve hedeflerini uyumlu hale getirmek için çok dikkatli bir şekilde yapılandırılmalıdır. Büyük ve uluslararası bir kurum olan Wall Street English tam olarak bunu yapan bir müfredat geliştirmeyi başarmıştır. Bu demek oluyor ki, yaptığınız her aktivite birbiriyle çok yakından bağlantılı olması sebebiyle tamamen entegre  ve kolayca takip edilebilir bir durumdadır. Örneğin; ilk olarak  turistik bilgileri nasıl soracağınızı izlediğiniz videodaki karakterin bunu yapmasıyla öğrenebilirsiniz. Devamında bu kelimeleri ve cümleleri nasıl söyleyeceğinizi öğrenmek için bazı interaktif alıştırmalar yaparsınız. Daha sonra dijital sınıfınızda aynı durumu bir veya iki öğrenci ve öğretmeninizle canlandırırsınız.

Kanıtlanmış Bir Metot

İlerleyen zamanlarda daha da popüler hale geleceği kesin olan Blended (Harmanlanmış) Metodu bazı okullar ve eğitim kullanmaya başlamakta. Biz Wall Street English’te bu metodun neredeyse 50 yıldır kullanılmasının avantajına sahibiz. Teknolojinin gelişmesiyle, bu metodu teknolojiyi sürekli olarak uyarladık, geliştirdik ve dünya çapında 3 milyondan fazla öğrencinin İngilizce öğrenmesini başarıyla sağladık

Bununla da bitmiyor, Wall Street English size eşsiz bir öğrenme garantisi sunuyor. Uzman öğretmenler, sınıftaki her bir öğrenciyi bir sonraki üniteye geçmeye hazır olduklarından emin olmak için değerlendirir. Bu öğrencilerin ilerlemesinden emin olunmasını sağlar.

Blended (Harmanlanmış) Metod Esnektir

Blended (Harmanlanmış) Metodun en önemli faydalarından birisi de her türlü öğrenciye hitap edecek esnekliğe sahip olmasıdır. Üniversite öğrencisi, iş insanı veya emekli biri de olsanız, Blended (Harmanlanmış) Metod sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirilir. Çalışma düzeninizi uygunluğunuza göre değiştirebilirsiniz, aynı zamanda size yapılandırılmış bir destek sistemi sunulur ve öğrenme hedefinize ulaşmanız sağlanır.

Blended (Harmanlanmış) Metod ile İngilizce öğrenmek her öğrenci için en iyi seçenektir. Peki siz başlamaya hazır mısınız?