Wall Street English ile Eğlenerek Öğrenmeye Evet Deyin

28 Ağu 2019

Günümüzde İngilizce öğrenmek için çok fazla sebep var. Seyahat ettiğinizde daha rahat iletişim kurmak, kariyer olanaklarınızı artırmak, hatta en sevdiğiniz dizileri alt yazısız izlemek! Yakın zamanda yayınlanan küresel çapta bir rapor İngilizcenin yaşamınızı ne kadar iyileştirdiğini ortaya koyuyor. İngilizce bilmenin yaşamanızda neleri değiştirebileceğini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Dünyada İngilizce ne kadar önemli?

Günümüzde dünya nüfusu 7,6 milyarı buldu ve 1,5 milyar insan makul bir seviyede İngilizce konuşabiliyor. Bu rakam hızla artıyor ve önümüzdeki yıllarda iki katına çıkması bekleniyo ve  bunun nedeni sadece uluslararası ticaret değil, aynı zamanda seyahat, iletişim ve eğlence.

Dünyada neden bu kadar çok kişi İngilizce öğreniyor?

  • İngilizce, doğudan batıya her yerde turizmde en sık kullanılan dildir; tur rehberleri, otel resepsiyonistleri ve garsonlar müşterileriyle İngilizce konuşur.
  • İngilizce size daha iyi kariyer olanakları ve akademik olanaklar sunar.
  • İnternet ortamı, arama motoru sonuçlarından sosyal medya içeriklerine, YouTube’da paylaşılan videolara kadar İngilizce'nin hakimiyetinde.

 

Küresel İngilizce Dil Raporu

2018'de YouGov Wall Street English adına bir anket gerçekleştirdi; bu ankette Asya, Avrupa ve Amerika kıtası dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki sekiz farklı ülkeden 500 çalışan ve öğrenciyle görüşüldü. Araştırmada çok ilginç sonuçlar elde edildi ancak hepsinden öte araştırma, İngilizcenin insanların hem işte hem kişisel yaşamlarında nasıl iyileştirdiğini ortaya çıkardı.

İngilizce gelişmenize ve daha mutlu olmanıza yardımcı olur!

Eglenerek_İngilizce_öğren.jpg

 

Ankette insanların neden İngilizce öğ

renmeyi tercih ettikleri soruldu ve en önemli üç neden şu şekilde sıralandı:

  • Kişisel gelişim (%63)
  • Yurt dışında daha keyifli seyahat etmek (%45)
  • Gelir potansiyelimi artırmak (%40)

Bu, çoğu kişinin İngilizce öğrenmenin onları daha iyi hale getirdiğine ve günlük yaşamlarında daha büyük fırsatlarla karşılaştığına inandığını gösteriyor. İlginç şekilde, İngilizce konuşmayan kişilerin de gelecekte İngilizce öğrenmek için öne sürdüğü ana neden kişisel gelişim.

Anket ayrıca gelişmiş seviyede İngilizce konuşan kişilerin, bu seviyede İngilizce konuşmayan kişilere oranla %12 daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Mutluluk seviyesi İngilizce seviyesiyle yakından ilintili. Fark ayrıca insanların kariyerlerini nasıl gördüğünü de etkiliyor. Aslında araştırma, gelişmiş seviyede İngilizce konuşanların, konuşmayanlara oranla kariyer olanakları açısından iki kat daha olumlu görüş belirttiğini ortaya koydu.

Öğrenirken eğlenin

İnternet, YouTube ve Netflix gibi web siteleri sayesinde dünyanın dört bir yanında sayısız kişi İngilizce öğrenmelerine yarar sağlaması için dizi izliyor. Ankete göre en popüler Tv dizileri arasında Friends, Game of Thrones, ve Big Bang Theory var. Bununla birlikte İngilizce öğrenmeye yardımcı olması için müzik dinlemek de oldukça popüler bir seçenek; en çok dinlenenler arasında ise Michael Jackson, Coldplay ve Ed Sheeran var.

Eğlenirken öğrenmek, dili hatırlamak ve devam etmek için motive olmak açısından büyük önem taşıyor. Wall Street English'teki derslerimiz bu nedenden dolayı bir dizi eğlenceli video hikayesi çevresine inşa edildi. Dinleyecek, konuşacak ve öğreneceksiniz; bunu yaparken de keyif alacaksınız! Anketin altını çizdiği üzere çoğu kişi internet üzerinden çalışmak yerine okula gidip sınıfta öğrenmeyi tercih ediyor. Wall Street English'te bunu yapabilirsiniz. Küçük sınıflarda konuşmaya daha fazla zaman ayırabileceksiniz; hem okul içinde hem de okul dışındaki sosyal etkinlikler öğrenmeyi keyifli ve eğlenceli kılacak.

 

İnsanların öğrenmesini engelleyen unsurlar nelerdir?

İngilizce öğrenmenin sağladığı faydalar bu kadar ortadayken insanların kursa gitmesini engelleyen nedir? Ankete göre ana nedeni zamansızlık. Kursa belirli zamanlarda katılmak kolay değil. Bu nedenle Wall Street English'te öğrencilere istedikleri zaman istedikleri yerde öğrenme esnekliği sağlıyoruz. Tercih ettiğiniz cihazdan çevrimiçi derslere çalışabilir ve kendiniz belirleyeceğiniz, istediğiniz zaman da değiştirebileceğini bir günde öğretmenli derslere katılabilirsiniz.