İngilizce Öğrenmenizi Hızlandıracak En Eğlenceli İngilizce Oyunlar

09 May 2019

İngilizce öğrenmek zaman zaman yorucu ve sıkıcı olabiliyor. İngilizce öğrenirken hem eğlenmek hem de arkadaşlarınızla pratik yapabilmek için seçebileceğiniz en kolay yollardan biri ise İngilizce oyunlar oynamaktır. Hem internet üzerinde bulabileceğiniz hem de dilerseniz arkadaşlarınızla eğlenceli bir oyun gecesinde oynayabileceğiniz İngilizce oyunlar, öğrenme sürecinizi çok daha etkili ve eğlenceli hale getirecektir. Eğlenceli oyunlar oynayarak; İngilizce’yi geliştirirken kolayca pratik yapabilir, bildiklerinizi hızlıca tekrar edebilirsiniz.

En Eğlenceli İngilizce Oyunlar

Kelime Oyunları

Kelime oyunları İngilizce kelime haznenizi geliştirmenin en kolay yollarından biridir. Eğer hali hazırda Türkçe kutu kelime oyununa sahipseniz; oynadığınız dili İngilizce’ye çevirerek oynayabilir, elinizdeki harflerle bildiğiniz İngilizce kelimeleri tekrar edebilirsiniz. Elinizdeki harflerden İngilizce kelimeler oluşturmaya çalışırken hafızanızı tazeleyecek ve yazım kurallarını da tekrar etmiş olacaksınız. Scrabble, Boggle, Rewordable gibi harflerden kelime oluşturma oyunları, İngilizce yazım tekrarı yapmak için oldukça ideal. Birden fazla kişiyle oynandığı için İngilizce pratiğini tatlı bir rekabete çevirerek eğlenceli hale getirecek kelime oyunlarını yabancı arkadaşlarınızla da oynayabilir; oyunları daha öğretici ve keyifli hale dönüştürebilirsiniz.

Kelime oyunu oynayabilmek için kutu oyununa sahip olmanız elbette şart değil. İnternet üzerinden veya mobil uygulama olarak pek çok İngilizce kelime oyunu bulmak mümkün. Ruzzle, Word Whomp gibi mobil uygulamalar İngilizce kelime oyunu oynayabileceğiniz pek çok uygulamadan yalnızca bir kısmını oluşturuyor.

Fishbowl

Birden fazla kişiyle oynanabilecek eğlenceli oyunlar arasında yer alan Fishbowl ise konuşma pratiği yapmak için oldukça uygun bir oyun. Fishbowl oyununda ilk olarak tüm katılımcılar küçük kağıtlara üçer kelime yazıyor ve yazılan kelimeler bir torbaya atılıyor. Daha sonra katılımcılar iki gruba ayrılıyor ve sırası gelen kişi torbadan bir kelime seçerek takım arkadaşlarına kelimeyi söylemeden ne çektiğini anlatmaya çalışıyor. En çok kelimeyi bilen takım şampiyon oluyor. Bu oyunda konuşma pratiği yaparken aynı zamanda yeni kelimeler öğrenmeniz de mümkün. Kelime haznenizi geliştirirken konuşma becerilerinizi de zorlayacak olan bu oyunu, İngilizce öğrenen arkadaşlarınızla rahatlıkla oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en eğlenceli İngilizce oyunlar arasında yer alan Fishbowl, biraz zorlayıcı olsa da çok iyi bir pratik yöntemi olarak öne çıkıyor.

20 Soru

Hem kelime pratiği hem de konuşma pratiği yapabileceğiniz İngilizce oyunlar arasında yer alan oyunlardan bir diğeri ise 20 soru oyunu. Bu oyunda karşınızdaki kişi aklından bir İngilizce kelime tutuyor. Kelimeyi tahmin edebilmek için kendisine 20 soru sorma hakkına sahipsiniz. Sorular da dahil olmak üzere tamamen İngilizce olarak oynandığında oldukça iyi bir konuşma pratiği sağlayacak olan bu oyunu arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Adam Asmaca

İngilizce öğrenmek için oynanabilecek eğlenceli oyunlar arasında sadece bir kalem ve kağıt ile oynayabileceğiniz en basit oyunlardan bir diğeri ise adam asmaca. Mobil uygulamalardan ya da internetten tek başınıza da kolayca oynayabileceğiniz bir oyun olan adam asmaca, kelime haznenizi ve imla becerinizi test edebileceğiniz İngilizce oyunlar arasındadır. Oyun isimleri, ülke, şehir adları, mutfak araç gereçleri, eşyalar gibi seçeceğiniz sınırsız konu arasından kendinizi test etmek istediğiniz başlıkları adam asmaca oyununda kullanabilirsiniz. Pratik yapmak için oynanabilecek en basit oyunlardan biri olan İngilizce adam asmaca ya da “hangman” boş zamanlarınızı eğlenceli şekilde doldurabileceğiniz oyunlardan biridir.

Çengel Bulmaca

Tek başına tekrar için eğlenceli oyunlar oynamak isteyenler ise kutu kelime oyunları yerine İngilizce çengel bulmacaları tercih edebilir. İnternet üzerinden kolayca bulabileceğiniz İngilizce çengel bulmacalarda kelimelerin yazımları ile birlikte anlamlarını da tekrar etmiş olacaksınız. Boş vakitlerinizde, gün içinde bulduğunuz kısa aralıklarda bile oynayabileceğiniz İngilizce bulmacalar, tek başına çalışmayı sevenler için de oldukça uygun. Seviyenize göre ileri, orta ya da başlangıç seviyesinde İngilizce bulmaca oyunları oynayarak pratik yapmak faydalı olacaktır. Üstelik bulmaca anadili İngilizce olan pek çok kişi tarafından da oynandığından iyi bir pratik fırsatı olabilir.