ingilizce alistirmalarPossessive Adjectives - İyelik Sıfatı İngilizce Konu Anlatımı

Possessive Adjectives - İyelik Sıfatı İngilizce Konu Anlatımı

İster İngilizce öğrenme sürecine yeni başlayanlardan biri isterseniz de İngilizce seviyenizi geliştirmek için İngilizce çalışması yapıyor olun; öğrencilerin en çok zevk aldığı konulardan biri olan Possessive Adjectives konusunu çalışırken oldukça eğleneceğinize emin olabilirsiniz. İngilizce konuşmak isteyen herkesin mutlaka bilmesi gereken başlıca gramer konularından biri olan bu konuyu incelemeden önce Pronouns yani Türkçe karşılığı zamirler konusu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Pronouns yani zamirlerin temelde İngilizce’de 4 ayrı hali bulunur. Bunlar sırasıyla subject pronouns, object pronouns, possessive adjectives ve possessive pronouns olarak isimlendirilir. Bu İngilizce çalışma içeriğimizde ise sizlere possessive pronouns ile yakından ilgili ve bu nedenle İngilizce zamirler arasında en çok karıştırılan konu olan possessive adjectives konusunu inceleyeceğiz. O halde Wall Street olarak sizin için ayrıntılı ve bol örneklerle hazırladığımız possessive adjectives konusunu öğrenmeye başlayalım.

 

Pronouns

Pronouns yani Türkçe karşılı zamirler olan İngilizce gramer konusu geniş bir içerik olduğu için pronouns konusunun 4 halinden yalnızca birini bilmek bu süreçte sizi oldukça zora sokacaktır. Özellikle possessive adjective, diğer zamir halleri ile birlikte cümle içinde olduğu için bu haller hakkında sizler için ufak bir notlar hazırladık. O halde birlikte possessive adjective ile birlikte diğer zamir hallerine de kısaca göz atmaya başlayalım.

 

● Subject Pronouns - Özne Zamirleri : İngilizce öğrenmeye yeni başlayanların ilk öğrendiği bu zamirler özel ya da cins isimlerin yerine kullanılan kelimeler olarak adlandırılır.
● Object Pronouns - Nesne Zamirleri : Cümlede nesne olarak kullanılan ve nesne durumundaki isimlerin yerine kullanılan zamirler olarak bilinir.
● Possessive Adjectives - İyelik sıfatları : Türkçe’de de karşılığı olan bu sözcükler için ilk dikkat etmeniz gereken kural iyelik sıfatlarından sonra mutlaka bir isim kullanılması gerektiğidir. Çünkü Possessive adjective cümlede anlam olarak ilgili nesnenin kime ait olduğunu ifade etmektedir.
● Possessive Pronouns - İyelik Zamirleri : İyelik sıfatları ile hemen hemen aynı anlamda kullanılan İngilizce iyelik zamirlerinin en temel farkı kendinden sonra bir isim kullanılmaz. Çünkü bahsedilen nesnenin cümle içinde zaten kime ait olduğu bilinir.

Possessive Adjectives - İngilizce İyelik Sıfatları

Türkçe karşılığı iyelik sıfatları olan İngilizce possessive adjectives konusu nesnelerin sahiplik durumlarını cümle içinde belirtmek için kullanılır. İlgili nesnenin kime ait olduğunu belirtmek için kullanılan possessive adjectives düzenli tekrar ve İngilizce alıştırmalarla kolaylıkla kavranabilen İngilizce gramer konularından biridir. Buna karşın çoğu öğrenci bazı noktalarda bu konuda hata yaparak possessive pronouns konusuyla karıştırıyor. Bu sorunun önüne geçmek için sizler için küçük hatırlatma ve püf noktaları ile possessive adjectives konusunu detaylı bir şekilde işledik.

● Possessive adjectives daima bir isimden önce kullanılmak zorundadır. Aksi taktirde sahiplik bildiren nesnenin ne olduğu cümle içinde anlaşılmayacaktır.
This is my apple - Bu benim elmam

Örnekte de görüldüğü üzere sahiplik bildiren kelimemiz bu cümlede apple olarak tanımlanır. Bunun aksine‘’This is my’’ cümlesi kesinlikle yanlış bir kullanımdır.

● Its ve it’s en çok karıştırılan İngilizce kelimeler arasında yer alır. Özellikle İngilizce yazma sırasında hataya düşülen bu durumu çözmek için bu iki kelimenin anlamlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Its bir iyelik sıfatı iken; it’s ise it is yapısının kısaltılmış halidir.

It’s my flower - O benim çiçeğimdir.
What is its colour? - Rengi nedir?
Its colour is pink - Onun rengi pembedir.

 

Possessive Adjectives and Pronouns Farkları

Bu iki konu arasındaki en temel fark İngilizce iyelik sıfatlarından - possessive adjectives sonra mutlaka bir ismin gelme zorunluluğudur. Oysa İngilizce iyelik zamirlerinde - possessive pronouns bu durum geçerli değildir.

Bunun en temel sebebi ise iyelik sıfatının sahiplik bildirdiği kelimenin cümle içinde belirtilmesi zorunluluğudur. Oysa iyelik zamirinde cümle içinde hangi isme sahiplik anlamı kattığı bellidir.

Possessive Adjectives Örnekler

● This is my pencil
● Her husband is a doctor
● İstanbul is famous with its traffic jam
● Our children are very clever
● Their cat is very aggressive
● Your children are not naughty
● His mother is a beautiful woman

Daha fazla alıştırma
Articles Konu Anlatımı - (a / an / the)

İngilizcede bir ismi belirli ya da belirsiz olarak tanımlamaya yardımcı olan articles İngilizce öğrenmeye yeni başlayanların ilk öğrenmesi gereken konulardan birini oluşturur. Buna karşın ileri seviyede İngilizce bilenler bile bu gramer konusunda çoğu zaman hata yapabilmektedir. O halde Wall Street English olarak sizler için detaylı bir şekilde hazırladığımız İngilizce articles konusuna birlikte göz atmaya başlayalım.

Future Continuous Tense

Future continuous tense, gelecekte belli bir anda devam etmekte olacak eylemleri anlatmak için kullanılır. Tüm gelecek zaman formlarda olduğu gibi zaman zarflarıyla birlikte kullanılamaz.